Στον αέρα το πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄

Στον αέρα το πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2112

Θεσσαλονίκη 3 Οκτωβρίου 2018

Προς Υπουργούς:
- Εσωτερικών
- Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Στον αέρα το πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄»

Σε συνεχή εμπαιγμό βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με τα συναρμόδια Υπουργεία να επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ομηρία τους, προκαλώντας την αγανάκτηση των εργαζομένων σε αυτό. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τα ευχολόγια, οδηγεί το πρόγραμμα αυτό και τους χιλιάδες ωφελουμένους σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας, αντί να προχωρήσει στην αναβάθμισή του και στην εξασφάλιση των εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει καταξιωθεί στην ελληνική κοινωνία, εξυπηρετώντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αποτελώντας μια από τις αποτελεσματικότερες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εντούτοις, η Κυβέρνηση με την ακολουθούμενη πολιτική της και χωρίς να έχει επιδείξει τη δέουσα υπευθυνότητα λειτουργεί αποσπασματικά, αποδομώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο οι ελλείψεις σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή δυσχεραίνουν το πολύτιμο έργο των εργαζομένων στο πρόγραμμα, στους οποίους μάλιστα παρατηρούνται και καθυστερήσεις στην μισθοδοσία. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να βάλουν ένα τέλος στον διαρκή εμπαιγμό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για την αναβάθμιση του, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει στους ωφελούμενους είναι σημαντικές.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να αναβαθμιστεί το υπάρχον πρόγραμμα, οι υπηρεσίες του οποίου είναι πολύτιμες για τους ωφελουμένους από αυτό;