684 κλοπές και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες

684 κλοπές και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες Κύριο

Αρ. πρωτ.: 1215

Θεσσαλονίκη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Προς Υπουργό:
Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

«684 κλοπές και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες»

Λίγες ημέρες πριν η πόλη της Θεσσαλονίκης μεταμορφωθεί σε φρούριο με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών, που θα φρουρούν τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατά την 83η ΔΕΘ, η καθημερινότητα αποδεικνύει ότι οι πολίτες της πόλης και οι περιουσίες τους είναι απροστάτευτοι απέναντι σε ληστές και διαρρήκτες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, που έρχονται στη δημοσιότητα, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο καταγράφηκαν 684 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα μέσα σε 60 μόλις ημέρες έγιναν 684 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, ενώ την ίδια περίοδο κλέφτες «άνοιξαν» και 504 αυτοκίνητα σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί με τους αστυνομικούς των τμημάτων ασφαλείας της Θεσσαλονίκης να προσπαθούν να εξιχνιάσουν τις διαρρήξεις και τις κλοπές τόσο σε σπίτια όσο και σε οχήματα (αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά).
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο κύριος όγκος των διαρρήξεων και των κλοπών αφορά στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης από την περιοχή του Κορδελιού-Ευόσμου ως την Καλαμαριά. Επίσης όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι δράστες φαίνεται δρουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ακόμα και σε περιοχές με μεγάλη κίνηση.
Ανάλογη είναι και η αύξηση των ληστρικών επιθέσεων κατά πολιτών στους δρόμους της πόλης. Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα των δύο καλοκαιρινών μηνών σημειώθηκαν 84 ληστρικές επιθέσεις στον δρόμο. Κατά τον μήνα Ιούνιο 33 πολίτες έπεσαν θύματα ληστείας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τον μήνα Ιούλιο ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 51.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση κλοπών, διαρρήξεων σε σπίτια, καταστήματα και σε οχήματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι επιθέσεις προς πολίτες στους δρόμους της πόλης;

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρχει διαρκές αίσθημα ασφάλειας των πολιτών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου;