«Μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου ο ανάδοχος της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ»

«Μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου ο ανάδοχος της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 7671/13.07.2018

Θεσσαλονίκη 13 Ιουλίου 2018

Προς Υπουργό:

-Υποδομών & Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου ο ανάδοχος της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ»

Τέλος δεν έχουν οι παλινωδίες και οι μεθοδεύσεις στον ΟΑΣΘ, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο Οργανισμός έχει περιέλθει σε μια αρνητική πορεία με την διοίκησή του να ευνοεί ημετέρους της. Τελευταίο παράδειγμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, ο διαγωνισμός που διενήργησε ο ΟΑΣΘ, για την συντήρηση του συστήματος της τηλεματικής σε λεωφορεία και στάσεις. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό λοιπόν, ανάδοχος κηρύχθηκε εταιρεία security, διαφορετικού αντικειμένου από αυτό της τηλεματικής, ο εκπρόσωπος της οποίας είναι μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου, βάσει των επίσημων στοιχείων της ΑΑΔΕ. Μάλιστα οι οφειλές του εκπροσώπου της εταιρείας, που ανέλαβε την τηλεματική στον Οργανισμό, ανέρχεται στο ποσό των 350.000 ευρώ.
Πληροφορίες φέρουν τον εν λόγω επιχειρηματία να διατηρεί στενές σχέσεις με μέλη της διοίκησης του Οργανισμού, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την έλλειψη διαφάνειας και το κλίμα ευνοιοκρατίας, που επικρατεί στον ΟΑΣΘ. Διότι με τις προσβάσεις του εν λόγω επιχειρηματία στην διοίκησή του, δεν δικαιολογείται εκ μέρους της ηγεσίας του Οργανισμού να μην γνώριζε ότι ο ανάδοχος του διαγωνισμού τηλεματικής είναι οφειλέτης του δημοσίου. Οφείλει πλέον η διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία ευαγγελίζεται τον δήθεν εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών των συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη να επιδείξει σοβαρότητα και να βάλει ένα τέλος στο καθεστώς ευνοιοκρατίας των ημετέρων της.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ήταν εν γνώσει των αρμοδίων το γεγονός ότι ο ανάδοχος του διαγωνισμού για την συντήρηση του συστήματος της τηλεματικής είναι μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου;

-Πώς είναι δυνατόν ένας δημόσιος Οργανισμός, ο ΟΑΣΘ να συμβάλλεται με εταιρία που οφείλει μεγάλα ποσά στο δημόσιο;