«Κυβερνητική ‘’ασυλία’’ στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων»

«Κυβερνητική ‘’ασυλία’’ στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 7666/13.07.2018

Θεσσαλονίκη 13 Ιουλίου 2018

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Κυβερνητική ''ασυλία'' στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων»

Φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η προεκλογική περίοδος έχει και επίσημα πλέον ξεκινήσει. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η απόφασή της να μείνουν στο απυρόβλητο οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι συστηματικά αμελούν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου εγείρει το αίσθημα των πολιτών, που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, που εντοπίζονται από τα αρμόδια κλιμάκια οφείλουν να συμμορφωθούν και να προβούν στην ασφάλιση του οχήματός τους. Εάν ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν ανταποκριθεί σε προειδοποιήσεις και πρόστιμα και διατηρεί το όχημα ανασφάλιστο, μετά από δύο μήνες χάριτος από την τελευταία διασταύρωση, τα στοιχεία του μεταβιβάζονται από την αρμόδια υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που ανήκει, το οποίο και προχωρά στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και των πινακίδων.
Το αρμόδιο Υπουργείο όμως για προφανείς λόγους αντικαθιστά την δίμηνη διορία με εξάμηνη, δίνοντας ασυλία σε χιλιάδες κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία, αλλά ούτε και τιμωρούνται. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης απόφασης του οικονομικού επιτελείου είναι οι παραβάτες να μην συλλαμβάνονται ποτέ, οι δε νόμιμοι ιδιοκτήτες οχημάτων που καταβάλλουν κανονικά τα ασφάλιστρά τους να αισθάνονται για ακόμη μια φορά ότι η συνέπειά τους είναι άνευ αντικρίσματος και το κράτος να χάνει σημαντικά έσοδα. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επιδείξει σοβαρότητα και να βάλει ένα τέλος στην ατιμωρησία, την οποία συντηρεί και ενισχύει με Υπουργικές Αποφάσεις (!) για μικροκομματικό όφελος και ψηφοθηρικούς λόγους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει την Υπουργική απόφαση με την οποία δίνει «ασυλία» σε χιλιάδες κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, δίνοντας 6 μήνες, αντί 2 ως ήταν, διορία;