«Αναγκαία η ενίσχυση της μεταποίησης στη χώρα μας»

«Αναγκαία η ενίσχυση της μεταποίησης στη χώρα μας» Κύριο

Αρ. πρωτ.:  7667/13.07.2018

Θεσσαλονίκη 13 Ιουλίου 2018

Προς Υπουργό:

- Οικονομίας & Ανάπτυξης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αναγκαία η ενίσχυση της μεταποίησης στη χώρα μας»

Πλήρη αδιαφορία επιδεικνύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τομέα της μεταποίησης, εγκλωβίζοντας τον επιχειρηματικό τομέα στα αδιέξοδα, που η ίδια δημιουργεί με τις πολιτικές της. Η τόνωση και η ενίσχυση του μεταποιητικού τομέα αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, οδηγώντας τόσο στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών. Στον αντίποδα η Κυβέρνηση δημιουργώντας ένα ασταθές φορολογικό περιβάλλον με πλήθος αντικινήτρων, που ενισχύονται εξαιτίας και των ιδεοληπτικών της εμμονών, αποδυναμώνει την μεταποίηση στη χώρα μας.
Η ενίσχυση του μεταποιητικού τομέα, η διασύνδεσή του με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας και το επιστημονικό δυναμικό τους, θα οδηγήσει στην διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και κατ' επέκτασιν στην ώθηση των εξαγωγών και της καινοτομίας. Η Κυβέρνηση οφείλει να άρει τα εμπόδια, που κρατούν στάσιμη την μεταποίηση, να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς ανταγωνιστικότητας και να δώσει κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων. Όλα αυτά ασφαλώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αν δεν καταθέσει πρωτίστως ένα συγκροτημένο σχέδιο ενίσχυσης του μεταποιητικού τομέα σε συνεργασία πάντα με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς της αγοράς.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες τόνωσης και ενίσχυσης του μεταποιητικού τομέα στη χώρα μας;

-Έχει συγκροτήσει το αρμόδιο Υπουργείο ένα σχέδιο για την ενδυνάμωση της μεταποίησης;