Οριζόντιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Οριζόντιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου Κύριο

Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 7338

Προς Υπουργό
-Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Οριζόντιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου με τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ να πιστοποιούν τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώθηκαν στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε όλον τον Δήμο πέρα της πόλης του Ωραιοκάστρου.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου μάλιστα βρίσκεται ανάμεσα στις 50 περιοχές σε όλη την ελληνική επικράτεια με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι 10 εκ των 50 περιοχών βρίσκονται στον νομό Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση του Δήμου Ωραιοκάστρου οι αυξήσεις σημειώθηκαν με οριζόντια λογική ανεξάρτητα από το εάν τα ακίνητα βρίσκονται στο κέντρο της έδρας του Δήμου ή σε κάποιο χωριό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στους νέους υπολογισμούς συμπεριλαμβάνονται ακόμα και περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων.
Ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Πεντάλοφο, τον Δρυμό, τη Λητή, το Μελισσοχώρι τη Νεοχωρούδα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Μεσσαίο, τον Μονόλοφο και το Πετρωτό θα πρέπει να πληρώσουν τιμή ζώνης (από 1.100 έως 900 ευρώ) πιο ακριβή ακόμα και από τις τιμές ακινήτων στον Δήμο Καλαμαριάς.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει τις κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές ζώνης στον Δήμο Ωραιοκάστρου και να επανακαθορίσει νέες ρεαλιστικές και φυσικά πολύ χαμηλότερες τιμές ζώνης στα χωριά του Δήμου;

-Τι προβλέπεται να κάνει το Υπουργείο για τις περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων του Δήμου Ωραιοκάστρου;