«Δρόμος καρμανιόλα ενώνει την Περαία με τη Ν. Μηχανιώνα»

«Δρόμος καρμανιόλα ενώνει την Περαία με τη Ν. Μηχανιώνα» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 6531 / 05.06.2018

Θεσσαλονίκη 5 Ιουνίου 2018

Προς Υπουργό:

- Υποδομών & Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Δρόμος καρμανιόλα ενώνει την Περαία με τη Ν. Μηχανιώνα»

Σε δρόμο καρμανιόλα έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο, που ενώνει την Περαία με τη Ν. Μηχανιώνα, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με κίνδυνο την ζωή τους καθημερινά διέρχονται από τον συγκεκριμένο δρόμο. Η επαρχιακή οδός 27, που ενώνει την Περαία με τη Νέα Μηχανιώνα, αποτελεί το βασικό οδικό δίκτυο των οικισμών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που δέχονται και τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Περαία, Ν. Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι, Κερασιά, Αγία Τριάδα, Νέοι Επιβάτες είναι οι οικισμοί, που συνδέονται με την επαρχιακή οδό 27.
Ο δρόμος μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, η κατασκευή του οποίου χρονολογείται από την δεκαετία του ΄50, είναι σε άσχημη κατάσταση, με ελάχιστο φωτισμό τις νυχτερινές ώρες και πολλά επικίνδυνα σημεία διέλευσης. Καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, ενώ το καλοκαίρι λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης, πάνω από 150.000 τουρίστες περνούν από το συγκεκριμένο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου είναι τόσο μεγάλη, καθώς δεν διαθέτει καν πεζοδρόμια για την διέλευση των πεζών, οι οποίοι αναγκάζονται να περνούν πλησίον των οχημάτων, όπως επίσης δεν υπάρχει Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Δεδομένου ότι οι μελέτες που έχει υποβάλλει ο Δήμος Θερμαϊκού, για την ανακατασκευή της επαρχιακής οδού 27 υπάρχουν, είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου η έναρξη των εργασιών κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, που αποτελεί δρόμο καρμανιόλα;