Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση του ασανσέρ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση του ασανσέρ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 1073/09.11.2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση του ασανσέρ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 13:30 το μεσημέρι, τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», κλονίζοντας τους εργαζόμενους αλλά και τους επισκέπτες του Νοσοκομείου. Το ασανσέρ του παλιού κτιρίου του νοσοκομείου υποχώρησε 2 ορόφους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας τραυματιοφορέας, μία χειρίστρια μηχανημάτων και δυο συνοδοί ασθενών. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλε το σωματείο εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, όλα τα ασανσέρ του νοσοκομείου είναι παμπάλαια και δεν συντηρούνται όπως θα έπρεπε. Χαλάνε συνεχώς και προκύπτουν μονίμως πρόβληματα στην διακίνηση ασθενών. Κλείνονται μέσα, συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς. Πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν και έχει τύχει να μείνουν μέσα και ασθενείς!! Όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να συμβεί κάποιο αρνητικό γεγονός και από καθαρά θέμα τύχης δεν πήρε πιο τραγικές διαστάσεις. Το σωματείο είχε επισημάνει το πρόβλημα τα τελευταία 3 χρόνια εγγράφως και επανειλημμένες φορές στη διοίκηση, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ανταπόκριση. Και αυτή τη φορά η διοίκηση έτρεξε να υποβαθμίσει το θέμα με ένα σωρό ανακρίβειες και δικαιολογίες χωρίς να πράξει αμέσως τα αυτονόητα και να πιέσει και αυτή από την μεριά της για λύσεις.
Κε Υπουργέ τα νοσοκομεία όλης της χώρας καταρρέουν και εσείς δείχνετε να ζείτε σ' ένα παράλληλο σύμπαν μη μπορώντας με τίποτα να αντιληφθείτε την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί. Στη Χίο έπεσε η οροφή του Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη τώρα το ασανσέρ, τι άλλο περιμένετε να γίνει για να πράξετε τα αυτονόητα και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας; Η ηγεσία του Υπουργείου εξαπολύει επιθέσεις στους γιατρούς αντί να κοιτάξει να δώσει λύσεις και να αποτρέψει την κατρακύλα της δημόσιας υγείας.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάστε:

1. Γνωρίζατε για την κατάσταση που επικρατούσε στους ανελκυστήρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»;

2. Σε ποιες ενέργειες είχατε προβεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

3. Ποιες οι ενέργειές σας από εδώ και πέρα;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αναστασιάδης Σάββας
Αυγενάκης Ελευθέριος
Βαγιωνάς Γεώργιος
Βούλτεψη Σοφία
Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις
Γιόγιακας Βασίλειος
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
Καραμανλή Άννα
Καράογλου Θεόδωρος
Κέλλας Χρήστος
Κόνσολας Εμμανουήλ (Μάνος)
Μπουκώρος Χρήστος
Οικονόμου Βασίλειος
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
Τσιάρας Κωνσταντίνος
Φωτήλας Ιάσων