«Δεσμεύτηκε ποσό χρηματοδότησης για το "Χαμόγελο του Παιδιού" »

«Δεσμεύτηκε ποσό χρηματοδότησης για το "Χαμόγελο του Παιδιού" » Κύριο

Αρ. πρωτ.:658/24.10.2017

Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2017

Προς Υπουργό Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Δεσμεύτηκε ποσό χρηματοδότησης για το "Χαμόγελο του Παιδιού" »

Για ακόμα μία φορά το «Χαμόγελο του Παιδιού», ένας οργανισμός που προσφέρει εδώ και 22 χρόνια στα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα και ασφάλεια, βρίσκεται αντιμέτωπο με την παράλογη και άδικη φορολογία.
Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα 14 Σπίτια που λειτουργεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα, αυτό στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας περίμενε τα λάβει προκαταβολή χρηματοδότησης ύψους 69.804,57 € από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, ως φορέας υλοποίησης της δράσης «Επιχορήγηση Φορέων για τη λειτουργία υφιστάμενων Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων».
Το ποσό αυτό προοριζόταν για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του Σπιτιού για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, όπου φιλοξενούνται και μεγαλώνουν παιδιά σε κίνδυνο, ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα παιδιά ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκεύματος.
Ωστόσο, τα χρήματα ουσιαστικά δεσμευτήκαν καθώς το ποσό συμψηφίστηκε προκαταβολικά με μελλοντικές οφειλές του επόμενου τριμήνου (φόρος εισοδήματος, παρακρατούμενοι φόροι, τέλη κυκλοφορίας κα) και όχι με ληξιπρόθεσμες οφειλές του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου αποδεσμευτεί το ποσό της προκαταβολής της χρηματοδότησης από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για το Σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Καβάλα;