Σε έξαρση το παραεμπόριο στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Σε έξαρση το παραεμπόριο στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 840

Θεσσαλονίκη, 1 Νοεμβρίου 2016

Προς Υπουργό:
Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σε έξαρση το παραεμπόριο στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης»

Σε έξαρση βρίσκεται το παραεμπόριο στις λαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα οι έμποροι και οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται δραματικά. Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που έχει πάρει το παραεμπόριο στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης πλήττει σημαντικά τους πωλητές. Οι παράνομοι μικροπωλητές εκθέτουν τα προϊόντα τους σε πάγκους, που στήνουν στις λαϊκές αγορές, πωλώντας προϊόντα αμφίβολης προέλευσης σε χαμηλές τιμές. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τους νόμιμους πωλητές να ζητούν την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου το φαινόμενο να λάβει τέλος.
Η ανάγκη εξεύρεση λύσης είναι άμεση, καθώς πλήττεται η λειτουργία της αγοράς από την παράνομη πώληση εμπορευμάτων. Όσο δεν αναζητείται λύση για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, τόσο το πρόβλημα θα γιγαντώνεται με ολέθριες συνέπειες για τους πωλητές των λαϊκών αγορών και τον εμπορικό κόσμο γενικότερα. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην πάταξη του παραεμπορίου με την λήψη δραστικών και άμεσων μέτρων, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να πατάξει το παραεμπόριο, που αναπτύσσεται κυρίως στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης;