Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΑΤΕΙ-Θ λόγω μη χρηματοδότησης

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΑΤΕΙ-Θ λόγω μη χρηματοδότησης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 8206

Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Προς Υπουργούς:
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΑΤΕΙ-Θ λόγω μη χρηματοδότησης»

Εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), το οποίο αντιμετωπίζει σωρεία οικονομικών και κατ΄ επέκταση λειτουργικών προβλημάτων.
Η απόρριψη του αιτήματος για χρήση αποθεματικών του Ιδρύματος για τη χρηματοδότηση θέσεων έκτακτου προσωπικού από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέτει σε υπαρκτό κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία και το μέλλον του ΑΤΕΙ-Θ.
Τους τελευταίους έξι μήνες η διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο που ήδη βρίσκεται προ των πυλών. Το έκτακτο και μόνιμο προσωπικό έχει συρρικνωθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα οι καθηγητές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια πέραν του κανονικού τους ωραρίου προκειμένου να στηριχθεί η ομαλή λειτουργία των μαθημάτων των φοιτητών και να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο στην παροχή των μαθημάτων.
Με τις παρούσες συνθήκες διακυβεύεται το μέλλον της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΤΕΙ-Θ, το μέλλον των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Οι κινήσεις αυτές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αρνείται το δίκαιο αίτημα του Ιδρύματος να κάνει χρήση των αποθεματικών του, φαίνεται να εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο υποβάθμισης της παιδείας στη χώρα μας, ενώ ελλοχεύει κινδύνους ελέγχου και χειραγώγησης του έργου των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους αρνούνται τα αρμόδια Υπουργεία το αίτημα του ΑΤΕΙ-Θ για χρήση των αποθεματικών του προκειμένου να καλύψει τη χρηματοδότηση θέσεων έκτακτου προσωπικού;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να στηρίξουν πρακτικά και ουσιαστικά τις ανάγκες του ΑΤΕΙ-Θ σε έκτακτο προσωπικό για το νέο ακαδημαϊκό έτος;