Αριστερές Business με το προσφυγικό

Αριστερές Business με το προσφυγικό Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 23 Αυγούστου 2016

Προς:
-Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αριστερές Business με το προσφυγικό»

Πρωτοφανής και αποκαλυπτική του ποιοτικού μεγέθους του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς» είναι η καταγγελία της Βουλευτού Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κας. Αφροδίτης Σταμπουλή, σύμφωνα με την οποία μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών έχει αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα να κάνουν λόγο για ένα ποσό που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.
Αλγεινή δε εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλει η κα. Σταμπουλή, η συντονίστρια του χώρου που φιλοξενεί τους πρόσφυγες-μετανάστες... τυγχάνει να είναι κόρη του προμηθευτή τροφίμων, ο οποίος με τη σειρά του πέραν από αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό είναι και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες.
Με λίγα λόγια η κόρη θα κληθεί να ελέγχει την ποιότητα των τροφίμων που θα προμηθεύεται από τον πατέρα της για τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών της περιοχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Πόσα κέντρα φιλοξενίας λειτουργούν συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα;

-Πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκατασταθεί από την Κυβέρνηση συνολικά στη Μακεδονία και τη Θράκη;

-Ποιες εταιρείες έχουν αναλάβει τη σίτιση των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα;

-Με ποιες διαδικασίες, διαγωνισμοί ή απευθείας ανάθεση, έχουν επιλεγεί οι συγκεκριμένες εταιρείες;

-Ποιο είναι το συνολικό κόστος σίτισης των προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούν στη Μακεδονία και τη Θράκη;

-Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την ανάθεση της σίτισης προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες στο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;