Επιστροφή ΕΦΚ καυσίμων αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών

Επιστροφή ΕΦΚ καυσίμων αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 7245

Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2016

Προς Υπουργό Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ «Επιστροφή ΕΦΚ καυσίμων αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών»

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η ταλαιπωρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς και οι μυδοτρόφοι λόγω της αναλγησίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να ρυθμίσει και να αποδώσει στους επαγγελματίες του κλάδου την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων των αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών, που δικαιούνται.
Οι εν λόγω οφειλές που εξακολουθούν να εκκρεμούν αφορούν σε όλο το έτος 2015 και το Α' εξάμηνο του 2016, ενώ οι επαγγελματίες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Φαίνεται ότι πρόκειται για τακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ζήτημα έχει ήδη αναδειχθεί και μέσω προηγούμενης κατατεθείσας ερώτησης στη Βουλή με αριθμό πρωτοκόλλου 2926/05.02.2016, αναφορικά με τις ως τότε οφειλές του έτους 2015.
Τα οφειλούμενα ποσά προς τους αλιείς και μυδοτρόφους συνεχώς αυξάνονται, καθώς έχει πλέον προστεθεί και το Α' εξάμηνο του 2016, οδηγώντας έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών σε οικονομικό και βιοποριστικό αδιέξοδο.
Καμία πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί προς τους αλιείς και μυδοτρόφους, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση, ενώ παράλληλα καλούνται να είναι συνεπείς απέναντι στη φορολογική επιδρομή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους δεν έχουν αποδοθεί μέχρι οι στιγμής οι επιστροφές του ΕΦΚ καυσίμων αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών που δικαιούνται οι επαγγελματίες του κλάδου από το 2015;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αποδοθούν άμεσα οι επιστροφές του ΕΦΚ Καυσίμων των αλιευτικών και μυδοκαλλιεργητικών σκαφών και να μην αφανιστεί ένας ακόμα σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας;