Χωρίς παροχές υγείας και αστυνόμευσης ο Δήμος Χαλκηδόνας

Χωρίς παροχές υγείας και αστυνόμευσης ο Δήμος Χαλκηδόνας Κύριο

Αρ. πρωτ.: 6421

Θεσσαλονίκη, 24 Ιουνίου 2016

Προς Υπουργούς:
-Υγείας
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χωρίς παροχές υγείας και αστυνόμευσης ο Δήμος Χαλκηδόνας»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνας στον Νομό Θεσσαλονίκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις υποβάθμισης τόσο του Κέντρου Υγείας όσο και του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, εδώ και περίπου δύο χρόνια οι κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνας βιώνουν το άγχος και την ανασφάλεια, καθώς δεν επαρκούν οι γιατροί προκειμένου να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας, ενώ τα ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα ήταν δωρεά των κατοίκων του Δήμου Χαλκηδόνας, σήμερα δεν λειτουργεί κανένα, καθώς οι οδηγοί συνταξιοδοτήθηκαν και δεν έχουν γίνει νέες προσλήψεις.
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων έχει θέσει ακόμα και την υγεία κάποιων κατοίκων σε κίνδυνο, καθώς σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην ανταπόκριση της κλήσης για ασθενοφόρο, ενώ κάποιες φορές ασθενείς έχουν μεταφερθεί ακόμα και με ΙΧ αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας ή στο πλησίον νοσοκομείο.
Αντίστοιχο κλίμα ανασφάλειας διακατέχει τους κατοίκους και σε ό,τι αφορά στην αστυνόμευση και ασφάλεια της περιοχής, καθώς σημαντικές ελλείψεις σημειώνονται σε ανθρώπινο δυναμικό και περιπολικά. Το Αστυνομικό Τμήμα των Κουφαλίων, που καλείται να καλύψει μια ιδιαίτερα μεγάλη ακτίνα ευθύνης, καθώς έχει την ευθύνη αστυνόμευσης 17 χωριών, διαθέτει μόλις ένα περιπολικό το οποίο μάλιστα συχνά βρίσκεται ακινητοποποιημένο λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και οδηγούς ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του και η δημόσια υγεία;

-Τι μέτρα θα λάβει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα το ΑΤ Κουφαλίων τόσο σε τεχνικό υλικό όσο και σε στελέχη;