"Εκδικητικότητα της Κυβέρνησης απέναντι στη διαφορετική άποψη"

"Εκδικητικότητα της Κυβέρνησης απέναντι στη διαφορετική άποψη" Κύριο

Αρ. πρωτ.: 6238

Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2016

Προς:
-Υπουργό Οικονομικών
-Υπουργό Επικρατείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Εκδικητικότητα της Κυβέρνησης απέναντι στη διαφορετική άποψη»

Κινούμενη στη λογική του πας μη ΣΥΡΙΖΑ βάρβαρος και συνεχίζοντας τη σπορά ταξικού μίσους, αλλά και τη δημιουργία βολικών «εσωτερικών εχθρών», τους οποίους κατηγορεί για «αντεθνική δράση», η Κυβέρνηση της Αριστεράς της αναξιοκρατίας, των λαϊκών δικαστηρίων στις πλατείες, του τυχοδιωκτισμού, του αμοραλισμού, των ψευδαισθήσεων και της εθνικής απαξίωσης, φέρεται να επιχειρεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όσους της ασκούν δημόσια κριτική.
Όπως καταγγέλλει η εφημερίδα «Το Βήμα», μέσα από τη στήλη «Βηματοδότης» της 16ης Ιουνίου 2016, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 κλιμάκιο του ΣΔΟΕ με εντολή οικονομικού εισαγγελέα, φέρεται να επισκέφθηκε τον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ζητώντας να μάθει από τις οικονομικές υπηρεσίες του καναλιού ποιοι είχαν κόψει τα τιμολόγια της καμπάνιας υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα του περυσινού καλοκαιριού.
Εάν επιβεβαιωθεί η παραπάνω πληροφορία αναμφίβολα πρόκειται για μια εκδικητική κίνηση άνευ προηγουμένου, η οποία παραπέμπει σε Σταλινικές πρακτικές που επανέρχονται στο προσκήνιο, καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά το μίσος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στη διαφορετική άποψη.
Είναι πλέον σαφές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, εφόσον επιβεβαιωθούν, μετατρέπουν την Ελλάδα σε δεύτερη Λευκορωσία, με ένα ιδιότυπο καθεστώς βγαλμένο από τα μπαούλα του χειρότερου παρελθόντος.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Επιβεβαιώνει ή όχι η Κυβέρνηση τα όσα αναφέρει η εφημερίδα;

-Ποιος είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας;

-Ο έλεγχος αφορούσε και εκείνους που έκοψαν τα τιμολόγια της καμπάνιας του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού;

-Αντίστοιχοι οικονομικοί έλεγχοι θα γίνουν και σε άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;

-Πως αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την ελευθερία του Τύπου και πως σκοπεύει να την υπερασπιστεί όταν την υπονομεύει η ίδια με ενέργειες τέτοιου τύπου;