Σε έξαρση οι κλοπές στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου

Σε έξαρση οι κλοπές στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 6043/09-06-2016

Θεσσαλονίκη, 09 Ιουνίου 2016

Προς:
-Υπουργό Εσωτερικών
-Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σε έξαρση οι κλοπές στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου»

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο των κλοπών στις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου. Έπειτα από στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τα περιστατικά κλοπών πρώτων υλών, αλλά και καταστροφών στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου είναι καθημερινό φαινόμενο, με τις επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στην περιοχή να είναι σε απόγνωση. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τις συμμορίες να δρουν ανεξέλεγκτα και τα αρμόδια Υπουργεία να παρατηρούν ως απλοί θεατές, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει εκ μέρους των επιχειρήσεων και του ΒΕΘ.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Βιομηχανική Περιοχή, με την κατάσταση να γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική. Μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπου η φορομπηχτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει στην αφαίμαξη τον επιχειρηματικό κόσμο, οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Σίνδου δίνουν καθημερινά έναν διαρκή αγώνα για να επιβιώσουν στο ασταθές κλίμα, που οι πολιτικές των αρμόδιων δημιούργησαν. Οφείλουν τουλάχιστον τα αρμόδια Υπουργεία να βάλουν ένα τέλος στη συνεχιζόμενη αδιαφορία και να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων αυτών από τις συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να προστατευθούν οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Σίνδου από συμμορίες, που λυμαίνονται την περιοχή;