Με κλείσιμο απειλείται ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Με κλείσιμο απειλείται ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 17 Μαΐου 2016

Προς Υπουργούς:
- Υγείας
-Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Με κλείσιμο απειλείται ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη»

Εν έτει 2016 εκατοντάδες παιδιά με σύνδρομο Down κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προγράμματα απασχόλησης και τη δυνατότητα υποστηριζόμενης διαβίωσης, καθώς ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας απειλείται με λουκέτο, λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 1990 και είναι ένας φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υγείας.
Ο Σύλλογος έχει ως αποστολή του την ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενων του μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Λειτουργεί προγράμματα Δεξιοτήτων Ζωής και Αυτόνομης Διαβίωσης, Βασικών/Γενικών Γνώσεων, Εργαστήριο Προεπαγγελματικής Κατάρτισης, Ομάδες Κοινωνικής Δεξιοτήτων και Λειτουργικής Μάθησης, Θεατρική Ομάδα, Ομάδα φωτογραφίας, Εργαστήρια κεραμικής, εικαστικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων και γλυκών κα.
Είναι αξιοσημείωτο το έργο που προσφέρει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος υποστηρίζοντας περισσότερες από 400 οικογένειες. Μπροστά, όμως, στο βωμό της αναλγησίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο όνομα της οικονομικής κρίσης, το όραμα του Συλλόγου για μια κοινωνία όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής κινδυνεύει να σβήσει.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος και να συνεχιστεί το απρόσκοπτα το έργο που επιτελεί;