Τέλος στα αεροπορικά δρομολόγια της Ryanair

Τέλος στα αεροπορικά δρομολόγια της Ryanair Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 19 Απριλίου 2016

Προς Υπουργούς

- Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού
- Αναπληρώτρια Υπουργό αρμόδια για θέματα Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τέλος στα αεροπορικά δρομολόγια της Ryanair»

Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες με τα νησιά μας και όχι μόνο να έχουν κατακλυστεί από πρόσφυγες και μετανάστες, ο τουρισμός μας δέχεται ένα ακόμη χτύπημα, έπειτα από την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να διακόψει τα δρομολόγιά της. Η εταιρεία διακόπτει αιφνιδίως τις καλοκαιρινές πτήσεις στη χώρα μας, καθώς η λειτουργία της με τα σημερινά δεδομένα είναι ασύμφορη, εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η εταιρεία διακινεί σε ετήσια βάση στην πατρίδα μας 2,5 εκατ. επιβάτες ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν και τονώνοντας ακόμη περισσότερο την τουριστική κίνηση.
Η απόφαση όμως της εταιρείας να διακόψει τα δρομολόγιά της προκαλεί τεράστια ζημία και αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό μας εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ελληνική αγορά θα χάσει 8 πτήσεις την ημέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε όλα αυτά η Κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής, χωρίς να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί συνεχής αλληλογραφία εκ μέρους της εταιρείας με το αρμόδιο Υπουργείο. Ο επικεφαλής της εταιρείας μάλιστα δεν δίστασε να συγκρίνει την αρμόδια Υπουργό κα. Κουντουρά με την Μαρία Αντουανέτα, εξαιτίας της στάσης που επιδεικνύει η Κυβέρνηση.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, έπειτα από την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να διακόψει τις πτήσεις της στη χώρα μας εν μέσω τουριστικής περιόδου;