Ύποπτες κινήσεις στην Ξάνθη από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος

Ύποπτες κινήσεις στην Ξάνθη από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Κύριο

Αρ. πρωτ.: 3634

Θεσσαλονίκη, 2 Μαρτίου 2016

Προς Υπουργό Εξωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ύποπτες κινήσεις στην Ξάνθη από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος»

Ένα πρωτοφανούς προκλητικότητας περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ξάνθη με πρωταγωνιστή τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ξάνθης κο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα» (24.02.2016), ο βουλευτής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής βακουφίου στην κωμόπολη Γενισέα. Πιο συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου 2016, ο εν λόγω μουσουλμάνος βουλευτής προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου προκλητική συμπεριφορά προσβολής της ελληνικής νομοθεσίας, καθώς απαιτούσε την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής του βακουφίου στη Γενισέα.
Δεν σταμάτησε όμως στα λόγια, καθώς στη συνέχεια και πάλι ενεργώντας μονομερώς και εκτός νομικού πλαισίου προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών χωρίς καμία εξουσιοδότηση και αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένο το Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η προκήρυξη της παράτυπης αυτής εκλογικής διαδικασίας έγινε χειρόγραφα, ενώ η διαδικασία δεν προέβλεπε ούτε εφορευτική επιτροπή ούτε εκλογικούς καταλόγους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ενημερώθηκε και εάν ναι, πότε και σε ποιες ενέργειες προέβη το αρμόδιο Υπουργείο για τις ύποπτες και προκλητικές ενέργειες του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να αμφισβητήσει την ελληνική νομοθεσία και να κινήσει μονομερώς παράτυπες και παράνομες εκλογικές διαδικασίες για την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής του βακουφίου στη Γενισέα;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και να διαφυλάξει την έρρυθμη και νόμιμη διαδικασία των θεσμών όπως αυτή προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία;