Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα εμπαίζει η Κυβέρνηση τους πολίτες για το μετρό Θεσσαλονίκης

Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα εμπαίζει η Κυβέρνηση τους πολίτες για το μετρό Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 3166

Θεσσαλονίκη, 15 Φεβρουαρίου 2016

Προς Υπουργό:
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Χρήστο Σπίρτζη

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα εμπαίζει η Κυβέρνηση τους πολίτες για το μετρό Θεσσαλονίκης»

Έντονο προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας για ακόμα μία φορά, σε ένα θέμα μείζονος σημασίας, επικοινωνιακά τεχνάσματα χωρίς να εστιάζει στην ουσία.
Πιο συγκεκριμένα, εδώ και ένα χρόνο περίπου έχουν σταματήσει οι εργασίες κατασκευής της κεντρικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, με μία σειρά από ζητήματα να μένουν εκκρεμή, όπως η μη υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην κεντρική γραμμή, γεγονός που παρατείνει ακόμα περισσότερο τις καθυστερήσεις.
Και ενώ το έργο βρίσκεται μετέωρο και χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης, η Κυβέρνηση με επικοινωνιακούς χειρισμούς αποπροσανατολισμού προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των Θεσσαλονικέων, που ταλαιπωρούνται, ανακοινώνοντας την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας της μελέτης επέκτασης του έργου προς τις περιοχές του Ευόσμου, της Σταυρούπολης και της Πυλαίας.
Με τα σημερινά δεδομένα, με την κεντρική γραμμή του μετρό ακόμα υπό κατασκευή, γίνεται σαφές ότι η πολιτική εμπαιγμού και αποπροσανατολισμού με ανακοινώσεις πυροτεχνήματα, που επιλέγει η Κυβέρνηση προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και εξαντλεί την υπομονή των πολιτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους έχουν παγώσει οι εργασίες κατασκευής της κεντρικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης εδώ και ένα χρόνο;

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μελετών επέκτασης του μετρό που έχουν ανακοινωθεί;

-Τι προβλέπεται να γίνει με τη συμπληρωματική σύμβαση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην κεντρική γραμμή που έχει υπογραφεί ακόμα και καθυστερεί την εξέλιξη του έργου;