Σημαντικές ελλείψεις στο μεθοριακό σταθμό Κομοτηνής-Νυμφαίας

Σημαντικές ελλείψεις στο μεθοριακό σταθμό Κομοτηνής-Νυμφαίας Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 5 Φεβρουαρίου 2016

Προς Υπουργούς:
-Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σημαντικές ελλείψεις στο μεθοριακό σταθμό Κομοτηνής-Νυμφαίας»

Σημαντικές ελλείψεις και αρκετά προβλήματα παρατηρούνται στο μεθοριακό σταθμό Κομοτηνής-Νυμφαίας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις των δυο χωρών, Ελλάδας-Βουλγαρίας καλούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσα σε προκάτ κατασκευές και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην Κομοτηνή άνοιξαν τον Σεπτέμβριο του 2013 και από την πρώτη στιγμή είχαν επισημανθεί οι ελλείψεις στις υποδομές, οι οποίες είναι εντονότερες τους θερινούς μήνες.
Οι ελλείψεις στους χώρους υγιεινής και αναμονής είναι μεγάλες τόσο για τους διερχόμενους, όσο και για τους εργαζομένους του σταθμού. Μάλιστα, η διαμόρφωση χώρου αναμονής για όσους περνούν τα σύνορα είναι αναγκαία διότι ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός και απαιτείται πολύωρη αναμονή. Ακόμη και ο φωτισμός είναι ελλιπής, όπως και η θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες. Οφείλουν τα αρμόδια Υπουργεία να επιληφθούν του θέματος και να επιλύσουν τα προβλήματα του μεθοριακού σταθμού Κομοτηνής-Νυμφαίας, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι διερχόμενοι οδηγοί και να εκτελούν με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι του σταθμού.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του μεθοριακού σταθμού Κομοτηνής-Νυμφαίας;