Αδικίες σε βάρος εργαζομένων από το νέο μισθολόγιο

Αδικίες σε βάρος εργαζομένων από το νέο μισθολόγιο Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2441

Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2016

Προς Υπουργούς:
-Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αδικίες σε βάρος εργαζομένων από το νέο μισθολόγιο»

Με πρόσφατη εγκύκλιό του, αναφορικά με το νέο μισθολόγιο, το Υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί αδικίες σε βάρος μερίδας εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι οι εργαζόμενοι ΠΕ με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με αναπηρία με συμπληρωμένη προϋπηρεσία από 6 χρόνια και πάνω, μεταφέρονται σε προηγούμενο μισθολογικό κλιμάκιο του παλιού μισθολογίου και έτσι ο μισθός τους από 1.381 ευρώ ορίζεται στα 1.225 ευρώ.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι επωμίζονται μια μεγάλη και άδικη μείωση, χάνοντας επί της ουσίας ένα ολόκληρο μισθολογικό κλιμάκιο και υπάγονται σε μια δυσμενέστερη μισθολογική αφετηρία, χάνοντας παράλληλα το δικαίωμα της «προσωπικής διαφοράς», και ό,τι αυτό συνεπάγεται στη μείωση του μισθού τους. Πέραν των εργαζομένων ΠΕ, μεγάλες μειώσεις θα υποστούν και οι εργαζόμενοι της κατηγορίας ΤΕ. Οφείλουν τα αρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα και με νέα εγκύκλιο να διορθώσουν την αδικία, που υφίστανται οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσουν τη θέση τους και να διορθώσουν την αδικία, που υφίστανται στα μισθολογικά τους κλιμάκια οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ;