Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2292

Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2016

Προς Υπουργό:
Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης»

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες, που επικρατούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου τα σκουπίδια και η δυσωδία είναι καθημερινό φαινόμενο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου. Οι εργαζόμενοι και οι αστυνομικοί υπάλληλοι κινδυνεύουν από τις μολυσματικές ασθένειες, καθώς δεν υπάρχουν πλέον καθαρίστριες εξαιτίας της λήξης των συμβάσεών τους. Σημειωτέον, ότι στο Αστυνομικό Μέγαρο υπάρχουν κρατητήρια, όπου οι συνθήκες υγιεινής απαιτούν ιδιαίτερη επιμέλεια στην καθαριότητα.
Μάλιστα, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα, αλλά και η θέρμανση και η συντήρηση ανελκυστήρων είναι πλημμελής, λόγω της καθυστέρησης έγκρισης των δαπανών. Έτσι, η υγεία των αστυνομικών, των κρατουμένων και των πολιτών εκτίθεται διαρκώς σε κίνδυνο και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε καθημερινή βάση είναι μεγάλα. Είναι απαράδεκτη η εικόνα σε αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας να κυριαρχούν σκουπίδια και τριτοκοσμικές συνθήκες, που εκθέτουν το Σώμα και συσσωρεύουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να διευθετήσει το θέμα και προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να εγκριθούν οι δαπάνες για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών και για τις συμβάσεις καθαρισμού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις τριτοκοσμικές συνθήκες, που επικρατούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης;