Αναστολή εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής

Αναστολή εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2290

Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2016

Προς Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αναστολή εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής»

Προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά οδηγεί την μεγαλύτερη επένδυση της χώρας στις Σκουριές της Χαλκιδικής σε αναστολή των εργασιών της. Με συνέντευξη τύπου οι επικεφαλής της Eldorado Gold ανακοίνωσαν την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής, παρά την ανοχή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα στις ιδεοληπτικές εμμονές του αρμόδιου Υπουργείου. Επιδεικνύοντας εχθρική στάση σε οποιαδήποτε επένδυση στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην έξοδο την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ξένων κεφαλαίων στη χώρα μας, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή θα βρεθούν στο δρόμο περίπου 2.000 εργαζόμενοι συνολικά.
Την στιγμή που η Κυβέρνηση και δη το αρμόδιο Υπουργείο δημιουργεί ΔΕΚΟ χωρίς λόγο και αιτία, απλά και μόνο για να ευνοήσει κομματικούς συντρόφους και συγγενείς, διώχνει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις στη χώρα μας, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας και απωθώντας οποιονδήποτε επενδυτή ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας και η αναστολή των εργασιών της θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα που πρώτιστό μέλημα της Κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η επακόλουθη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η τοπική ανάπτυξη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιον λόγο το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί με πρωτοφανή αναλγησία και εχθρότητα απέναντι σε μια επένδυση, η συνεισφορά της οποίας τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στην εθνική μας οικονομία είναι μεγάλη;