Χωρίς τραπεζική κάρτα ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη

Χωρίς τραπεζική κάρτα ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2037

Θεσσαλονίκη, 18 Δεκεμβρίου 2015

Προς Υπουργό:

Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χωρίς τραπεζική κάρτα ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη»

Αρκετά είναι τα παράπονα και η δυσαρέσκεια σε συμπολίτες μας, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εκδώσουν χρεωστική ή πιστωτική κάρτα από την Εθνική Τράπεζα, απορρίφθηκαν με το επιχείρημα ότι είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη. Αρκετοί μάλιστα βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έπειτα από την επιβολή των capitals control το περασμένο καλοκαίρι, οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται με την χρήση των καρτών. Η άρνηση όμως συγκεκριμένης τράπεζας να χορηγήσει κάρτα στους συναλλασσόμενους, που είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη, δημιουργεί προβλήματα στις συναλλαγές.
Εν μέσω δυσχερούς οικονομικής κρίσης είναι απαράδεκτη η συγκεκριμένη τακτική εκ μέρους τραπεζών. Θα πρέπει να διευκολύνονται οι πολίτες και όχι να ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο, όταν μάλιστα αδυνατούν να κινηθούν οικονομικά εξαιτίας λανθασμένων τακτικών. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να διερευνήσει τη συγκεκριμένη κατάσταση και να επιληφθεί του ζητήματος, προκειμένου οι πολίτες, που είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη να έχουν τη δυνατότητα κατοχής χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα έκδοσης καρτών, οι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη;