«Ακέφαλα τα νοσοκομεία της χώρας»

«Ακέφαλα τα νοσοκομεία της χώρας» Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Προς Υπουργό:
-Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ακέφαλα τα νοσοκομεία της χώρας»

Στον αυτόματο έθεσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία λειτουργούν ακέφαλα και χωρίς διοίκηση, καθώς χωρίς σχέδιο και με εμφανή προχειρότητα απέπεμψε τις διοικήσεις τους, προωθώντας προφανώς κομματικούς συντρόφους και άτομα αρεστά προς αυτήν στις κενές θέσεις. Η έλλειψη αξιοκρατίας και η επικράτηση της κομματοκρατίας είναι ολοφάνερη. Όμως τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες, που παρατηρούνται ως προς τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι μεγάλα και συνεχώς διογκώνονται, όσο μένουν ακέφαλα χωρίς διοίκηση.
Η απομάκρυνση των διοικητών δεν συνοδεύτηκε από ένα συγκροτημένο σχέδιο, αλλά έγινε με προφανή προχειρότητα απλά και μόνο για να εκδιωχθούν οι διοικήσεις τους, που προφανώς δεν κάλυπταν το ένα και μοναδικό «τυπικό προσόν», αυτό της κομματικής προέλευσης. Τα καθημερινά προβλήματα στα νοσοκομεία αυξάνονται, οι ελλείψεις σε προσωπικό και στοιχειώδη υλικά είναι τεράστιες και την ίδια στιγμή η ανυπαρξία σχεδίου εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου είναι καταστροφική. Τα νοσοκομεία πορεύονται χωρίς διοικήσεις, τα ζητήματα διοικητικής και ιατρικής φύσεως παραμένουν εκκρεμή και η Κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής των γεγονότων, επιλέγοντας κομματικούς της συντρόφους για τις κενές θέσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να δρομολογήσει την διαδικασία πλήρωσης θέσεων για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, που παραμένουν ακέφαλα;