«Προκλητικές αυξήσεις σε μετακλητούς υπαλλήλους»

«Προκλητικές αυξήσεις σε μετακλητούς υπαλλήλους» Κύριο

Αρ. Πρωτ: 1983

Θεσσαλονίκη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Προς Υπουργό:

-Οικονομικών

-Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Προκλητικές αυξήσεις σε μετακλητούς υπαλλήλους»

Τέλος δεν έχουν οι ρουσφετολογικές ενέργειες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά ευνοώντας τα δικά της παιδιά, δίνει αυξήσεις σε μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους μελών της Κυβέρνησης, δημιουργώντας ταυτόχρονα τον δικό της κομματικό στρατό. Οι νέες διατάξεις προβλέπουν ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ανεβαίνουν αυτόματα μισθολογικά κλιμάκια, έναντι συναδέλφων τους με αντίστοιχα προσόντα που για να φτάσουν στο ίδιο κλιμάκιο μπορεί να χρειαστούν έως και 25 χρόνια. Ασφαλώς, η ανέλιξη στα κλιμάκια αυτά έχει και επίπτωση στον μισθό όπου παρατηρείται διαφορά περίπου 500 ευρώ.
Από την συγκεκριμένη διάταξη ευνοούνται περίπου 3.600 υπάλληλοι, που στελεχώνουν τα γραφεία των Υπουργών της Κυβέρνησης, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα και υπηρεσιακά κλιμάκια. Την στιγμή που η Κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις, την στιγμή που οι ελλείψεις σε φάρμακα για ασθενείς συμπολίτες μας είναι τεράστιες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, την στιγμή που τα κενά στην εκπαίδευση είναι μεγάλα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε καθεστώς ευνοιοκρατίας και κομματοκρατίας δημιουργεί τον δικό της κομματικό στρατό δίνοντας προκλητικές αυξήσεις σε μισθούς ημετέρων της. Αυτά είναι τα νέα ήθη της πρώτης φοράς αριστερής Κυβέρνησης, όταν ένας ολόκληρος λαός ζει σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες. Οφείλει η Κυβέρνηση να αναλογιστεί το κόστος αυτών των αυξήσεων και εφόσον διαθέτει τα κονδύλια να τα δαπανήσει ορθολογικά σε κοινωνικά αδύναμες ομάδες συμπολιτών μας και όχι σε συντρόφους της και κομματικούς της φίλους.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Ποιοι είναι οι λόγοι, που δόθηκαν αυξήσεις σε μετακλητούς υπαλλήλους των γραφείων των Υπουργών, εν μέσω δυσχερούς οικονομικής κρίσης;

- Ποιο είναι το συνολικό κονδύλι των συγκεκριμένων αυξήσεων;