Απαράδεκτη εκδίωξη αξιολογητών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Απαράδεκτη εκδίωξη αξιολογητών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών Κύριο

Αρ. πρωτ.: 1032

Θεσσαλονίκη, 10 Νοεμβρίου 2015

Προς Υπουργό:
-Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Απαράδεκτη εκδίωξη αξιολογητών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών»

Τραγικές σκηνές, που αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού πανεπιστημίου σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όταν ομάδα φοιτητών εκδίωξε βιαίως και με εκτόξευση απειλών πέντε διακεκριμένους Έλληνες πανεπιστημιακούς, που πραγματοποιούσαν την εξωτερική αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι αξιολογητές ευρισκόμενοι στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Θετικών Επιστημών δέχτηκαν απειλές και τους εκτοξεύθηκαν φρούτα και άλλα αντικείμενα από ομάδα φοιτητών και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Μάλιστα αρνήθηκαν να συνεχίσουν την αξιολόγηση σε άλλες σχολές του Ιδρύματος και να υποστούν εκ νέου εξευτελισμό.
Οι απαράδεκτες αυτές σκηνές μόνο αρνητικό αντίκτυπο έχουν για την λειτουργία των Ελληνικών ΑΕΙ, ενώ την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί η απαθής στάση της διοίκησης του Πανεπιστημίου και ασφαλώς του αρμόδιου Υπουργείου, καθώς δεν εξέδωσαν ούτε μια ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στο ΕΚΠΑ. Προφανώς οι ερωτήσεις των διακεκριμένων καθηγητών, που πραγματοποιούσαν την αξιολόγηση, για τους τρόπους βελτίωσης του επιπέδου σπουδών του ΕΚΠΑ, τον στρατηγικό του σχεδιασμό, το προσωπικό, τις υλικοτεχνικές υποδομές κ.α. ενόχλησαν. Οφείλουν όμως όλοι να αντιληφθούν και να διαφυλάξουν τη νομιμότητα και την λειτουργία των Ελληνικών ΑΕΙ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ποια ήταν η ταυτότητα αυτών που εκδίωξαν και απείλησαν τους αξιολογητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών;

-Προέβη το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες, προκειμένου να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα άτομα και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη;