Προκλητικές αμοιβές για συμβούλους Υπουργών της αριστερής Κυβέρνησης

Προκλητικές αμοιβές για συμβούλους Υπουργών της αριστερής Κυβέρνησης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 512

Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργούς:
Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Προκλητικές αμοιβές για συμβούλους Υπουργών της αριστερής Κυβέρνησης»

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την στιγμή, που τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν υπό το βάρος των ασφυκτικών μέτρων, που η αριστερή Κυβέρνηση μετακύλησε στον Ελληνικό λαό. Μετά τους «ξεχασιάρηδες» Υπουργούς, που ο ένας ξεχνά να δηλώσει μόλις (!) 1 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες και ο άλλος «αγνοεί» την υποχρέωση δήλωσης των μετοχών της εταιρείας, που του ανήκει, έρχονται στο προσκήνιο οι προκλητικές αμοιβές για συμβούλους Υπουργών.
Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» της Παρασκευής 23.10.2015, γίνεται λόγος για προκλητικές αμοιβές 31 μετακλητών υπαλλήλων, που υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία 5 Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης. Οι αμοιβές αυτές φτάνουν στο 1,2 εκατ. ευρώ περίπου για το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου και για όλο το 2016, με δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα λαμβάνουν μισθό 2.710 ευρώ μικτές αποδοχές έκαστος, υψηλότερες ακόμη και από τους μέσους μισθούς των περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων.
Οι κυβερνώντες μη αντιλαμβανόμενοι την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, όπου οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν φόρους και χαράτσια, με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει συντάξεις και να επιβάλλει την πιο σκληρή φορολογία των τελευταίων ετών, διαθέτει 1,2 εκατ. ευρώ για τους μισθούς 31 συμβούλων στα υπουργικά γραφεία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα πολιτικά γραφεία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων συστήνονται συνολικά 12 θέσεις μετακλητών και συμβούλων με μέσους μισθούς περίπου 2.800 ευρώ. Οφείλει η Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις αντίξοες συνθήκες, που περνά ο Ελληνικός λαός και να βάλει ένα τέλος στις προκλητικές αμοιβές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων, την στιγμή που σκέφτεται να περικόψει ακόμη και το επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Επιβεβαιώνουν τα συναρμόδια Υπουργεία το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με τις προκλητικές αμοιβές μετακλητών υπαλλήλων και συμβούλων στα πολιτικά γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης;

- Ποια είναι τα τυπικά προσόντα, η προϋπηρεσία και ο λόγος που διαμορφώνονται οι συγκεκριμένες αμοιβές εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης;