Ο Θεόδωρος Καράογλου στην Ολομέλεια της Βουλής (15.10.2015)

Ο Θεόδωρος Καράογλου στην Ολομέλεια της Βουλής (15.10.2015) Κύριο

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής: «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων». (15.10.2015)

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις εκλογές η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται, μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο, τα ψέματα που με δόλο της είπαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο της τόσο τον Ιανουάριο του 2015, όσο και τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Το πολυνομοσχέδιο που συζητάμε απόψε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου οδηγεί την Ελλάδα σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Είναι:
-βαθιά υφεσιακό,
-φοροληστρικό.

Τιμωρεί τους μικροοφειλέτες που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις με το περίφημο πρόγραμμα των 100 δόσεων,
-φορολογεί εισοδήματα που δεν υπάρχουν όπως π.χ. συμβαίνει με τα ανείσπρακτα ενοίκια που περιμένουμε να δούμε την απόσυρσή τους,
-αυξάνει φορολογικούς συντελεστές,
-μειώνει κύριες και επικουρικές συντάξεις,
-αυξάνει τα βάρη από τον ΕΝΦΙΑ, αυτόν που θα καταργούσατε.
Τελικά, το μόνο που καταργείται είναι τις απαλλγές και τις εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε κάνει πράξη.

Εξοντώνει ό,τι απέμεινε από τη μεσαία τάξη,
-αντιμετωπίζει ως "πάμπλουτους" τους μισθωτούς των 30.000 ευρώ ετησίως και ως "ζάμπλουτους" τους συνταξιούχους των 1.000 ευρώ,
-"γδέρνει", σε τελική ανάλυση, τα όνειρα κάθε νοικοκυριού για καλύτερες ημέρες.

Με λίγα λόγια, σηματοδοτεί τη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Είναι ένα ισοπεδωτικό Νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, όπως προεκλογικά μας περιγράφατε.

Κανονικά η σημερινή ομιλία μου στη Βουλή θα έπρεπε να συνοδεύεται από μια παρουσίαση με φωτογραφίες των Αριστερών σας... ανησυχιών.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε...

Εσείς, κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., ρίξατε την Κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ επειδή ισχυριζόσασταν ότι το mail Χαρδούβελη προέβλεπε μικρή μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Και τώρα θα ψηφίσετε μεγαλύτερη μείωση στις κύριες συντάξεις.

Παρόλα αυτά ζητάτε:
-απαλλαγή ευθυνών
-και άφεση αμαρτιών,
επειδή δηλώνετε, λέει, στεναχωρημένοι...

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίφημη προεκλογική μελαγχολία της Αριστεράς.

Εσείς είστε εκείνοι που ενώ το 2014, μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης, είχαμε πετύχει να μπούμε και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, πετύχατε σήμερα ξανά νέα βαθιά ύφεση και να μοιράζετε διαρκώς νέους φόρους.

Εσείς είστε εκείνοι που ενώ πρώτα μας οδηγήσατε στα capital controls και στην ύφεση, τώρα σας ακούμε να υποστηρίζετε ότι το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα και να ψηφίζετε περήφανα -θα το κάνετε αύριο το βράδυ- "ναι σε όλα".

Εσείς είστε εκείνοι που ενώ τάξατε στον ελληνικό λαό ότι θα βελτιώσετε το βιοτικό του επίπεδο, το ισοπεδώνετε προς τα κάτω.

Εσείς είστε εκείνοι που ενώ υποσχεθήκατε ότι θα αλλάξετε την Ευρώπη, το μόνο που αλλάξατε ήταν η προκαταβολή φόρου που την πήγατε στο 100%.

Εσείς είστε εκείνοι που ενώ είχατε υποσχεθεί ότι θα προστατεύσετε το ΦΠΑ στα νησιά και δεν θα το αυξήσετε, τελικά -παρά τις μάχες που έδωσε ο εκλεκτός συνάδελφος και φίλος Γιάννης Βρούτσης-το ανεβάζετε και αυτό εφαρμόζοντας μια άδικη πολιτική σε βάρος των νησιωτών, αγνοώντας τη σχετική συνταγματική επιταγή.

Εσείς είστε εκείνοι που ενώ χειροκροτήσατε τον Πρωθυπουργό τη στιγμή που μιλούσε από αυτό το βήμα, πριν από λίγες ημέρες, για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016, -αυτό μας είπε ο κ. Τσίπρας πριν από λίγες ημέρες- εν τούτοις κλείσατε τα μάτια όταν διαβάζατε τον Προϋπολογισμό, οτι και το 2016 θα έχουμε ύφεση.

Για να μη θυμηθώ τις περίφημες εκφράσεις περί:
-γερμανοτσολιάδων,
-δοσίλογων,
-Τσολάκογλου
-και ανάλγητων.

Ή:
-τις πορείες,
-τις διαδηλώσεις,
-τις "αυθόρμητες" συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" εδώ έξω, στην πλατεία Συντάγματος.

Το πιο οξύμωρο είναι ότι στελέχη της δικής σας παράταξης διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες κατά των μέτρων που οι ίδιο ψήφισαν ή θα ψηφίσουν σε λίγη ώρα.

Η υποκρισία περισσεύει στον τόπο, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης.

Τελικά, αναρωτιέται κανείς, τι διαφορετικό έχει το "γαλάζιο" από το "ξεθωριασμένο κόκκινο" μνημόνιο;

Θα σας απαντήσω εγώ.

Το δεύτερο μνημόνιο, το γαλαζοπράσινο, οδήγησε:
-σε πρωτογενή πλεονάσματα δυο συνεχή χρόνια 2013-2014,
-οδήγησε σε έξοδο από την ύφεση -ανάπτυξη είχαμε το 2014 κατά 0,8%-
-μας έφτασε ένα βήμα πριν από την έξοδο στις αγορές
-και οδηγούσε την ελληνική οικονομία στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης.
Αντίθετα το τρίτο μνημόνιο, που φέρει τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου:
-μας στοίχισε περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ νέα δανεικά,
-μας στοίχισε νέα μέτρα ύψους περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ
-και κρατά την Ελλάδα δέσμια του χθες.

Αναρωτιέμαι, μονάχα, τι θα συνέβαινε έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εάν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το είχε καταθέσει μια άλλη Κυβέρνηση, όχι τόσο "προοδευτική" όσο θέλει να παρουσιάζεται η σημερινή.

Το εν λόγω νομοσχέδιο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό που κατέθεσε η Κυβέρνηση της Αριστεράς, διαλύει ότι απέμεινε από τη μεσαία τάξη, οδηγώντας στη φτωχοποίηση εκατομμύρια Έλληνες.

Ο λογαριασμός που έρχεται είναι εξαιρετικά βαρύς για:
-μισθωτούς,
-συνταξιούχους
-και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Όπως ξεκαθαρίσαμε και στη συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις της Κυβέρνησης, κανένα Νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει αβρόχοις ποσίν, χωρίς κριτική καλοπροαίρετη και εποικοδομητική.

Θα στηρίξουμε τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν:
-επενδύσεις
-και νέες θέσεις εργασίας,
αλλά βεβαίως θα συγκρουστούμε με κάθε πολιτική σας που εμποδίζει τον ανταγωνισμό προς όφελος του νοσηρού κρατισμού και κομματισμού.

Πλέον, θα αντιμετωπίσετε μόνοι τις ευθύνες σας.

Ήρθε η ώρα να κατεβάσετε την αριστερή γροθιά, που μέχρι τώρα υψώνατε δήθεν αγωνιστικά.

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς στην Κυβέρνηση χαμογελάτε και χαίρεστε με τις εσωκομματικές μας εξελίξεις. Πιστέψτε με, όμως, η Ν.Δ. θα βγει πολύ πιο δυνατή, πολύ πιο ενωμένη από τη διαδικασία αυτή.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη για εμάς. Είναι μια δημοκρατική διαδικασία που κατά κόρον και επανειλημμένως έχουμε κάνει.

Γιατί εμείς γνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στον τόπο.
Ποτέ δεν διχάσαμε τους Έλληνες, αντίθετα προσπαθούσαμε πάντα να τους ενώσουμε. Ποτέ δεν τους είπαμε ψέματα, αντίθετα τους προειδοποιήσαμε για όσα θα ακολουθήσουν.
Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού, όπως είπε και ο κ.Τσίπρα στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις του Ιανουαρίου!

Και κανονικά σε αυτήν την ατάκα θα έπρεπε να κομπιάσω ή να αφήσω να κυλήσει και ένα... δάκρυ.
Ωστόσο, τώρα θα δούμε, πόσο σάρκα από τη σάρκα του λαού μας είναι ο κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα με την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Κλείνοντας και σεβόμενος το χρόνο που μου έδωσε το Προεδρείο, έχω να πω μονάχα το εξής:
Όσο παρατείνεται δραματικά η κρίση, τόσο αναδεικνύονται οι δικές σας ευθύνες.

Οι ώρες είναι εθνικά και κοινωνικά κρίσιμες και οι πολίτες απαιτούν, επιτέλους, να ακουστούν αλήθειες από τα χείλη Υπουργών και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. Που προεκλογικά καπηλεύτηκαν την ελπίδα.

Περιμένουν να ακούσουν αλήθειες από εκείνους και εκείνες που ενώ ήταν πρωτεργάτες του κινήματος "Δεν πληρώνω", παρασύρθηκαν από τη λαγνεία της εξουσίας και τώρα υποκλίνονται στον... μονόδρομο της απόλυτης εφαρμογής του μνημονίου.

Είναι, λοιπόν, κατανοητό, καταλήγοντας, ότι η Ν.Δ. καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο,διότι πολύ απλά το θεωρεί:
-άδικο,
-απάνθρωπο
-και κοινωνιοκτόνο.