«Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών σε Λαγκαδά και Βόλβη»

«Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών σε Λαγκαδά και Βόλβη» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 294

Θεσσαλονίκη, 15 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργούς:
Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών σε Λαγκαδά και Βόλβη»

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει το ζήτημα των σχολικών μεταφορών σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά και του Δήμου Βόλβης, με αρκετούς μαθητές να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να εμφανίζονται δυσλειτουργίες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναστάτωση ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα προβλήματα είναι έντονα στο γυμνάσιο και στο γενικό λύκειο Σοχού, στο ΓΕΛ Ρεντίνας, στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρού, στο δημοτικό σχολείο και στο λύκειο Ασσήρου.
Οι γονείς, που έχουν τη δυνατότητα, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο, κάτι που συνεπάγεται επιβάρυνση στον οικονομικό προϋπολογισμό και αρκετές χαμένες ώρες εργασίας. Η ταλαιπωρία για μαθητές και γονείς είναι μεγάλη και ακόμη μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Η υπομονή γονέων και μαθητών πλέον εξαντλείται. Οφείλουν άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν, προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να μη χαθούν άλλες εκπαιδευτικές ώρες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

-Πώς προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, που έχει ανακύψει με την μεταφορά των μαθητών στους Δήμους Λαγκαδά και Βόλβης;