«Κυκλώματα πορτοφολάδων σε πολυσύχναστους δρόμους»

«Κυκλώματα πορτοφολάδων σε πολυσύχναστους δρόμους» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 143

Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργό:
Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Κυκλώματα πορτοφολάδων σε πολυσύχναστους δρόμους»

Σε έξαρση βρίσκονται κυκλώματα πορτοφολάδων σε πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες, δεδομένης της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης. Οι πορτοφολάδες δρουν ανεξέλεγκτα, έχοντας ως επίκεντρο τους εμπορικούς δρόμους και τα πολυκαταστήματα, κυκλοφορώντας ανάμεσα σε ανυποψίαστους περαστικούς. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς εντοπίζονται έξω από καταστήματα τραπεζών και ΑΤΜ, όπου οι πολίτες σπεύδουν για να κάνουν αναλήψεις χρημάτων.
Τα κρούσματα είναι αρκετά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με την ανησυχία των πολιτών να είναι έκδηλη. Ο τρόπος, με τον οποίο λειτουργούν τα εν λόγω κυκλώματα είναι πολύ καλά σχεδιασμένος, αιφνιδιάζοντας τους πολίτες, κινδυνεύοντας ακόμη και την σωματική τους ακεραιότητα. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα, αυξάνοντας τις περιπολίες και καταρτίζοντας σχέδιο αντιμετώπισης των κυκλωμάτων πορτοφολάδων, που δρουν ανεξέλεγκτα το τελευταίο διάστημα, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το αρμόδιο Υπουργείο την έξαρση κυκλωμάτων πορτοφολάδων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης;