«Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στο Ν. Θεσσαλονίκης»

«Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στο Ν. Θεσσαλονίκης» Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργούς:

- Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
- Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
- Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στο Ν. Θεσσαλονίκης»

Στον αέρα βρίσκεται για ακόμη μια φορά η μεταφορά των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, εξαιτίας της διακοπής της μεταφοράς τους στα σχολεία. Έναν μήνα περίπου μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι μετακινήσεις των μαθητών των χωριών της επαρχίας Λαγκαδά, αλλά και χωριών του νομού Χαλκιδικής είναι πλέον αδύνατες. Συγκεκριμένα αρκετά παιδιά από το Αδάμ, τα Πετροκέρασα, τα Νέα Καλλίνδοια, τον Αγ. Χαράλαμπο, τη Σαρακήνα, τα Δουμπιά και τα Σανά περνούν καθημερινά έναν Γολγοθά για να φτάσουν στα σχολεία τους στο Ζαγκλιβέρι (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.
Η ταλαιπωρία για μαθητές και γονείς είναι μεγάλη και ακόμη μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εργαζόμενοι γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εργασία τους, καθώς καθυστερούν να προσέλθουν έγκαιρα διότι πρέπει να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους προς το σχολείο, αλλά και να φροντίσουν να τα παραλάβουν μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, το οποίο ωστόσο δεν συμπίπτει με το ωράριο εργασίας τους. Οφείλουν άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν, προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να μη χαθούν άλλες εκπαιδευτικές ώρες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πώς προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, που έχει ανακύψει με την μεταφορά των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης και σε παρακείμενα χωριά της Χαλκιδικής;