«Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Ζαγκλιβερίου»

«Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Ζαγκλιβερίου» Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργό:

Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Ζαγκλιβερίου»

Σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών παρατηρούνται στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ζαγκλιβερίου στο νομό Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, στο Λύκειο Ζαγκλιβερίου υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες καθηγητών, όπως μαθηματικούς και χημικούς, ενώ την ίδια στιγμή στο Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου δεν υπάρχει καν φιλόλογος. Είναι προφανές, ότι οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα από τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών είναι έντονα, όταν την ίδια στιγμή μαθητές της Γ' Λυκείου προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές τους εξετάσεις και θα κληθούν στο τέλος της χρονιάς να εξεταστούν σε ύλη, την οποία δεν διδάχτηκαν.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση μαθητών και γονέων, οι οποίοι βλέπουν την αδιαφορία και την αδράνεια του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα έλλειψης καθηγητών, που υπάρχει σε διάφορες ειδικότητες βασικών μαθημάτων. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει και να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία του Ζαγκλιβερίου και να σταματήσει να παρακολουθεί ως απλός θεατής τα γεγονότα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών, που υπάρχουν στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου, τα οποία δημιουργούν αρκετά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και πότε;