«Καθυστερήσεις στις υποτροφίες του ΙΚΥ»

«Καθυστερήσεις στις υποτροφίες του ΙΚΥ» Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργό:
Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Καθυστερήσεις στις υποτροφίες του ΙΚΥ»

Τεράστιες είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην χορήγηση υποτροφιών από το ΙΚΥ ακόμη και από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13. Φοιτητές, που εισήχθησαν πρώτοι στις σχολές του σε αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν λάβει τις υποτροφίες, που επάξια δικαιούνται, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ισχυρίζονται ότι ελλείψει χρημάτων οι καθυστερήσεις είναι τόσο μεγάλες. Η αγανάκτηση των ενδιαφερομένων φοιτητών είναι μεγάλη, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν την χρηματοδότηση για την εκπαίδευση και τις σπουδές τους.
Είναι τεράστια αδικία να μην χορηγούνται οι υποτροφίες σε φοιτητές που διακρίθηκαν κατά τις εξετάσεις εισαγωγής στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και το αρμόδιο Υπουργείο να αδρανεί ως προς την διαδικασία χορήγησής τους. Οφείλει άμεσα ο αρμόδιος Υπουργός να παρέμβει και να δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησης των υποτροφιών που εκκρεμούν ακόμη από το 2012 και να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των φοιτητών που πρώτευσαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να δρομολογήσει την διαδικασία χορήγησης υποτροφιών μέσω του ΙΚΥ, που εκκρεμούν ακόμη από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 και εξής;