Χωρίς ιατρικό προσωπικό τα ιατρεία ΙΚΑ Σίνδου του Ν. Θεσσαλονίκης

Χωρίς ιατρικό προσωπικό τα ιατρεία ΙΚΑ Σίνδου του Ν. Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4560

Θεσσαλονίκη, 24 Αυγούστου 2015

Προς

-Υπουργό Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ «Χωρίς ιατρικό προσωπικό τα ιατρεία ΙΚΑ Σίνδου του Ν. Θεσσαλονίκης»

Στη δημοτική Ενότητα Σίνδου του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται και η έδρα του Δήμου Δέλτα με 50.000 κατοίκους, υπολειτουργεί σε χώρο του Δήμου ιατρείο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνταξιούχων και ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Το ιατρείο λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα με έναν γιατρό, γεγονός που σαφώς δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές.
Επιπλέον, σήμερα το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στεγάζεται σε κτίριο που μισθώνεται επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, τη στιγμή που ο Δήμος Δέλτα έχει παραχωρήσει ένα οικόπεδο προκειμένου να ανεγερθεί ιδιόκτητο κτίριο των ιατρείων και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων και δικαιούχων.
Εάν μάλιστα προχωρούσε το ΙΚΑ στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού τότε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τους δημότες των όμορων δήμων Χαλκηδόνας και Κιλκίς, καθώς θα έχουν άμεση πρόσβαση από την περιφερειακή οδό, αλλά και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ενισχυθεί σε ιατρικό προσωπικό το ιατρείο του ΙΚΑ στη Σίνδο που σήμερα υπολειτουργεί;

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει τη δυνατότητα αξιοποίησης του οικοπέδου του Δήμου Δέλτα που έχει παραχωρηθεί στο ΙΚΑ προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σε δικαιούχους και ασφαλισμένους;