Τεράστια κενά στα σχολεία της χώρας

Τεράστια κενά στα σχολεία της χώρας Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4595

Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2015

Προς

-Υπουργό:
Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ «Τεράστια κενά στα σχολεία της χώρας»

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τεράστια κενά διδακτικού προσωπικού παρατηρούνται στα σχολεία της χώρας. Πανελλαδικά τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές ανέρχονται στις 12.000, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα σχολεία να μην λειτουργήσουν κανονικά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην Κεντρική Μακεδονία τα κενά είναι 2.000 και εάν δεν προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις, τότε οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι μεγάλα.
Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ στους καθηγητές το πρόβλημα καταγράφεται στους εκπαιδευτικούς βασικών μαθημάτων, όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών, που παρατηρούνται στα σχολεία λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία λόγω της προεκλογικής περιόδου επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μην μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο και να υπάρξουν τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά διδακτικού προσωπικού, που υπάρχουν λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;