Επισκέψεις συνεργατών του Γ.Βαρουφάκη με έξοδα του ελληνικού κράτους

Επισκέψεις συνεργατών του Γ.Βαρουφάκη με έξοδα του ελληνικού κράτους Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4593

Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2015

Προς

-Υπουργό Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ «Επισκέψεις συνεργατών του Γ.Βαρουφάκη με έξοδα του ελληνικού κράτους»

Χωρίς τέλος ήταν τα ταξίδια του πρώην «τσάρου» της οικονομίας και της κουστωδίας του, παρόλο που οι συχνές μετακινήσεις του δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις. Μετά από τα ταξίδια – κομματικού περιεχομένου- που πραγματοποίησε ο κ. Βαρουφάκης, σειρά παίρνουν οι συνεργάτες ή σύμβουλοί του, τις μετακινήσεις των οποίων πληρώνει έως σήμερα το δημόσιο ταμείο. Όπως πρόσφατα δημοσίευσε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», στο φύλλο του Σαββάτου 1 Αυγούστου 2015 (Secret: σελ. 4), άτυποι ξένοι σύμβουλοι του κ. Βαρουφάκη μετέβησαν με έξοδα του Υπουργείου Οικονομικών και διέμειναν στις Βρυξέλλες από 21-27 Ιουνίου και στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Αθήνα από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.
Μάλιστα, οι εν λόγω συνεργάτες του πρώην Υπουργού μετακινήθηκαν ακόμη και με κρατικό αεροσκάφος, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑ: 7ΧΑΦΗ-ΛΞΝ, ΑΔΑ: ΒΜΠΙΗ-ΨΔΗ) μάλιστα υπογράφονται από τον νυν Υπουργό Οικονομικών, αποδεικνύοντας τα «φέσια» που άφησε πίσω του ο κ. Βαρουφάκης. Η δε δαπάνη περιλαμβάνει την κάλυψη της ημερήσιας αποζημίωσης, των διανυκτερεύσεων και των αεροπορικών εισιτηρίων των συνεργατών του πρώην Υπουργού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιο είναι το ακριβές κόστος των μετακινήσεων και των επισκέψεων των συνεργατών του κ. Γ. Βαρουφάκη;

Ποια είναι η ιδιότητα των συγκεκριμένων ατόμων και ποιος ο ρόλος τους στις συναντήσεις με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών;