Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον Δήμο Λαγκαδά

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον Δήμο Λαγκαδά Κύριο

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ερώτηση του Θ. Καράογλου για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον Δήμο Λαγκαδά

Θετικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στον Δήμο Λαγκαδά σε ορίζοντα πενταετίας δηλώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Πανούσης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Όπως αναφέρει στην απάντησή του το αρμόδιο Υπουργείο, επειδή το παραπάνω ζήτημα "τελεί σε συνάρτηση με την αναμόρφωση της οργανωτικής δομής και της εσωτερικής διάρθρωσης των Υπηρεσιών του εν λόγω Σώματος, για λόγους αρτιότητας και αποφυγής αποσπασματικών ρυθμίσεων, ενδείκνυται να εξετασθεί στο πλαίσιο της εκπόνησης του στρατηγικού σχεδιασμού πενταετίας του Πυροσβεστικού Σώματος, με τον οποίο θα υπάρξει επανασχεδιασμός των Υπηρεσιών του".
Σημειώνεται, επίσης, ότι βασικό μέλημα και σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου "αποτελεί η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτών, και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων, στον πολίτη, υπηρεσιών, σε όλη την επικράτεια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος".