Σε πλήρη εγκατάλειψη το Σέιχ Σου

Σε πλήρη εγκατάλειψη το Σέιχ Σου Κύριο

Αρ. πρωτ.: 3457

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουνίου 2015

Προς Υπουργό:

Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σε πλήρη εγκατάλειψη το Σέιχ Σου»

Το Σέιχ Σου αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στη Θεσσαλονίκη και ως εκ τούτου η ύπαρξή του είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους της πόλης. Στο παρελθόν πλημμελείς ενέργειες και ανυπαρξία σχεδίου οδήγησαν σε τραγική κατάσταση το περιαστικό δάσος με αποκορύφωμα τη μεγάλη πυρκαγιά το 1997, όπου η καταστροφή ήταν τεράστια. Η τεράστια έλλειψη πρασίνου εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος στρέφει τους κατοίκους να αναζητήσουν όαση δροσιάς στο Σέιχ Σου. Με κοινοτικά και εθνικά κονδύλια το κράτος προκηρύσσει διαγωνισμούς για την υλοποίηση έργων προστασίας, έτσι ώστε το δάσος να μην κινδυνεύει από πυρκαγιές και πλημμύρες.
Το ανησυχητικό όμως είναι ότι ενώ έχουμε εισέλθει στην θερινή περίοδο, το Σέιχ Σου παραμένει απροστάτευτο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προστασία του περιαστικού δάσους, με αποτέλεσμα το δάσος να είναι εκτεθειμένο σε κινδύνους με σημαντικότερο αυτό της εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η εγκατάλειψη, στην οποία έχει οδηγηθεί το Σέιχ Σου είναι ανησυχητική και η αδιαφορία των αρμοδίων εγκληματική. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα και να τεθεί το περιαστικό δάσος σε ασπίδα προστασίας, έτσι ώστε να αποφευχθούν θλιβερά γεγονότα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται οι αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να σταματήσει η αδιαφορία για το Σέιχ Σου και να τεθεί υπό προστασία το περιαστικό δάσος;