Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών νόσων

Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών νόσων Κύριο

Αρ. πρωτ.: 3456

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουνίου 2015

Προς Υπουργό:
Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών νόσων»

Σε πλήρη υποβάθμιση έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπολειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξυπηρετήσει ασθενείς και νοσηλευόμενους. Το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο, που καλύπτει περιστατικά, όπως εγκαύματα, μεταδιδόμενα νοσήματα κ.α., λειτουργεί έως το μεσημέρι, χωρίς να συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών και ως εκ τούτου οι ασθενείς παραπέμπονται σε παθολογικές κλινικές. Σημειωτέον, ότι το νοσοκομείο δεν εξυπηρετεί ασθενείς μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, όπως τη Θράκη και τη Λάρισα.
Το νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, το ελάχιστο προσωπικό, που έχει απομείνει σε αυτό αδυνατεί να ανταποκριθεί στα περιστατικά και στις ανάγκες που προκύπτουν και οι ολοκαίνουριες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του, που προέρχονται από δωρεά, καταρρέουν. Το σημαντικότερο είναι, ότι στην πόλη δεν εφημερεύει καμία δερματολογική κλινική, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και οι ασθενείς να βρίσκονται στον αέρα. Οι δε συνθήκες εργασίας του εναπομείναντος προσωπικού είναι σε τραγικό βαθμό, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα καθημερινά περιστατικά, τα οποία κατά μέσο όρο είναι 200 ασθενείς. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα, προκειμένου να επέλθει η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να ενισχύσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων ση Θεσσαλονίκη και να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμισή του;