Λουκέτο στη Φοιτητική Λέσχη Αγρινίου του Πανεπιστημίου Πατρών

Λουκέτο στη Φοιτητική Λέσχη Αγρινίου του Πανεπιστημίου Πατρών Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 2523

Θεσσαλονίκη, 13 Μαΐου 2015

Προς Υπουργό:
-Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Λουκέτο στη Φοιτητική Λέσχη Αγρινίου του Πανεπιστημίου Πατρών»

Στο Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας λειτουργούν διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), που ενώ υπάγεται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει έδρα το Αγρίνιο.
Για τις ανάγκες σίτισης των φοιτητών των σχολών που εδρεύουν στο Αγρίνιο, λειτουργεί αντίστοιχα και η Φοιτητική Λέσχη, όπου σιτίζονται καθημερινά οι δικαιούχοι φοιτητές. Η Φοιτητική Λέσχη λειτουργούσε κανονικά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια και για ένα μήνα μέχρι και το Πάσχα, η λειτουργία παραχωρήθηκε σε κάποιον ιδιώτη.
Με την επιστροφή των φοιτητών ωστόσο, μετά τις διακοπές του Πάσχα, όταν και το Πανεπιστήμιο επαναλειτούργησε μετά τις καθιερωμένες αργίες, η Φοιτητική Λέσχη παρέμεινε κλειστή με αποτέλεσμα οι φοιτητές που δικαιούνταν να σιτίζονται δωρεάν, να αναγκάζονται να επωμισθούν καθημερινά το οικονομικό βάρος της σίτισής τους.
Οι φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν σίτιση πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνες, οικογένειες που έχουν και άλλο παιδί που σπουδάζει σε κάποια άλλη πόλη.
Επομένως η δωρεάν καθημερινή σίτιση αποτελεί μεγάλη ανάσα ανακούφισης για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις προέρχονται από άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους δεν λειτουργεί η Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να δώσει μία λύση στο θέμα και πότε προβλέπεται να επαναλειτουργήσει η Λέσχη;

-Έχει ληφθεί μέριμνα για την καθημερινή δωρεάν σίτιση των φοιτητών που δεν μπορούν να σιτίζονται στη Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο;