Κομματοκρατία και συνδικαλιστικά κριτήρια στην επιλογή διευθυντών σχολείων

Κομματοκρατία και συνδικαλιστικά κριτήρια στην επιλογή διευθυντών σχολείων Κύριο

Αρ. πρωτ.:2307

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2015

Προς Υπουργό:
Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Κομματοκρατία και συνδικαλιστικά κριτήρια στην επιλογή διευθυντών σχολείων»

Για ακόμη μια φορά η κομματοκρατία και η εξυπηρέτηση ημετέρων υπερισχύει στην Κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά». Έπειτα από την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης με καθαρά κομματικά κριτήρια και χωρίς ίχνος αξιοκρατίας, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύοντας» τα αυτιά των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών της «συντρόφων». Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο κατέθεσε με την διαδικασία του «πολιτικώς επείγοντος» διατάξεις, που αλλάζουν τον τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων με γνώμονα την βούληση των συνδικαλιστών και του φοιτητικού κομματικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον τρόπο, που προωθεί η Κυβέρνηση παραγκωνίζονται τα παιδαγωγικά και ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων και πριμοδοτούνται η προϋπηρεσία και οι συνδικαλιστικές επιδόσεις τους. Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση υποβαθμίζει την εκπαίδευση, βάλλοντας κατά της αριστείας, κάτι που διαφάνηκε με την ανάληψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί άλλωστε προτεραιότητα του αρμόδιου Υπουργού. Επιβραβεύεται η συνδικαλιστική δράση και υποτιμάται πλήρως η αξιοσύνη και τα προσόντα, στοιχεία σημαντικά για την επιλογή διευθυντών σχολείων. Συνεπώς, είναι προφανές, ότι στόχος του Υπουργείου είναι ο ασφυκτικός κομματικός έλεγχος της διοίκησης της εκπαίδευσης με μεθόδους, που παραπέμπουν στο παρελθόν και όχι η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Πώς ορίζονται τα κριτήρια, με τα οποία γίνεται η επιλογή διευθυντών σχολείων;

-Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να αναθεωρήσει τον τρόπο, με τον οποίο γίνεται η επιλογή διευθυντών σχολείων, προκειμένου να υπερισχύσει η αξιοκρατία και τα προσόντα των υποψηφίων;