Μεθοδεύσεις για την ατιμωρησία παραβατών

Μεθοδεύσεις για την ατιμωρησία παραβατών Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 1936

Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2015

Προς Υπουργό:
- Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Μεθοδεύσεις για την ατιμωρησία παραβατών!»

Κατά τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου, με το οποίο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώνει επικίνδυνους ποινικούς και τρομοκράτες στέλνοντάς τους στη ζεστασιά των σπιτιών τους και στην θαλπωρή των οικείων τους, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία τους πρότειναν την ατιμωρησία των παραβατών! Συγκεκριμένα, πρότειναν την ατιμωρησία όσων συμμετείχαν στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», παραβιάζοντας τους σχετικούς με την καταβολή διοδίων νόμους. Με άλλα λόγια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την κατάργηση εκείνων των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βάσει των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους τις έχουν παραβεί, «αντιστεκόμενοι» στην πολιτική των διοδίων στις εθνικές οδούς.
Επιπλέον ζητούν και την κατάργηση των διατάξεων, που αφορούν την ποινική μεταχείριση των πολιτών, που καταλαμβάνουν οδοστρώματα ως μορφή διαμαρτυρίας. Πρώτη φορά στα χρονικά, εισάγεται τροπολογία στο Κοινοβούλιο, με την οποία προτείνεται η νομιμοποίηση του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», δηλαδή της ατιμωρησίας των παραβατών. Οφείλουν οι συνάδελφοι βουλευτές να επανέλθουν στην πραγματικότητα και να σταματήσουν να προκαλούν με τέτοιου είδους τροπολογίες και ρυθμίσεις, που ικανοποιούν συντρόφους τους στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», τη στιγμή, που η πλειονότητα των συμπολιτών μας είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ποια είναι η θέση του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με την συγκεκριμένη τροπολογία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν στην ουσία την ατιμωρησία των παραβατών του ΚΟΚ;