Η Κυβέρνηση παρέδωσε την Αθήνα στους βανδαλισμούς

Η Κυβέρνηση παρέδωσε την Αθήνα στους βανδαλισμούς Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 1123

Θεσσαλονίκη, 24 Μαρτίου 2015

Προς Υπουργούς:
- Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
- Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Η Κυβέρνηση παρέδωσε την Αθήνα στους βανδαλισμούς»

Η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη αποδεικνύεται δύσκολο εγχείρημα για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας, καθώς η πραγματικότητα μας προλαμβάνει και μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με εικόνες καταστροφής και χάους σε όλη την Αθήνα, και την Κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις ευθύνες της.
Μέσα σε λίγες μόλις μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες τρομερών βανδαλισμών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το κέντρο της πόλης φαίνεται να έχει παραδοθεί αμαχητί σε ομάδες αντεξουσιαστών που βανδαλίζουν και καταστρέφουν ανενόχλητοι ότι βρουν στο πέρασμά τους.
Την εβδομάδα που μας πέρασε μία ομάδα αντεξουσιαστών βανδάλισε μνημεία και αγάλματα, προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, καταστήματα και στάσεις επί των οδών Αθηνάς και Πανεπιστημίου, στο Μοναστηράκι.
Από το μένος τους δεν γλίτωσαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά και η Βουλή από τα ανθοπωλεία μέχρι το φυλάκιο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και όταν η ομάδα των αντεξουσιαστών έφτασε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η αστυνομία που εκτελούσε διαταγές παρέμεινε παθητικός θεατής και δεν παρενέβη.
Η βεβήλωση της ιστορίας μας, η βεβήλωση της παιδείας μας, η βεβήλωση της ασφάλειας των πολιτών θα πρέπει να σταματήσει όσο είναι ακόμα καιρός.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους δεν έλαβε μέτρα για την αποφυγή των βανδαλισμών και των καταστροφών στις οποίες προέβη ομάδα αντεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας;

-Σε τι ενέργειες έχει προβεί το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπισθούν στο μέλλον περιστατικά καταλήψεων και βανδαλισμών των Πανεπιστημιακών κτιρίων;