Πρόταση Τροπολογίας – Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις»

Πρόταση Τροπολογίας – Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις» Κύριο

Αθήνα, 7/11/2014
Αρ. Πρωτ. Γεν. 1971
Αρ. Πρωτ. Ειδ. 254


Ημερομηνία Κατάθεσης 7.11.2014

Πρόταση Τροπολογίας – Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις»

Θέμα: Μεταβίβαση κυριότητας οικοπεδικής έκτασης και κτηριακών εγκαταστάσεων από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας

Αιτιολογική έκθεση

Με την αρ. πρ. 4104/30-01-2002 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας είχε παραχωρηθεί δωρεάν κατά κυριότητα κοινόχρηστη έκταση 60.000 τ.μ. του αγροκτήματος Κιλκίς, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Γεωργίας με σκοπό την ανέγερση κτιρίου για να στεγαστεί το παράρτημα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς με τίτλο τμήματος «Παραγωγής και Σχεδιασμού Ενδυμάτων». Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα του Παραρτήματος του ΑΤΕΙΘ στο Κιλκίς ολοκληρώθηκε και εκδόθηκε σχετική πράξη την 30.12.13 με αρ. πρ. 27495.
Δεδομένης της μεταφοράς του συγκεκριμένου τμήματος στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με το Π.Δ. 82/2013, θεωρείται επιβεβλημένη η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης και των κτιριακών εγκαταστάσεων κατά κυριότητα στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας προκειμένου να στεγαστεί εκεί το εν λόγω τμήμα. Για την αναγκαιότητα της μεταβίβασης αυτής είναι σύμφωνα τα Συμβούλια και των δύο ΤΕΙ.

Προτεινόμενη ρύθμιση

Το κτιριακό συγκρότημα του Παραρτήματος του ΑΤΕΙΘ στο Κιλκίς, καθώς και το οικόπεδο ανέγερσης έκτασης 60.000 τ.μ. στο υπ' αριθμ. 11.028 τεμάχιο του αγροκτήματος Κιλκίς – που είχε παραχωρηθεί από τον Υπουργό Γεωργίας με την υπ' αριθμ. 4104/30-1-2002 απόφαση του – μεταβιβάζονται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, που ορίζεται καθολικός διάδοχος συνέπεια της μεταφοράς του αρχικού τμήματος «Παραγωγής και Σχεδιασμού Ενδυμάτων» του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο Τμήμα «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Προτείνοντες Βουλευτές


Γεώργιος Γεωργαντάς


Θεόδωρος Καράογλου