«Παράταση κατάθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τα ιδιωτικά ΙΕΚ»

«Παράταση κατάθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τα ιδιωτικά ΙΕΚ» Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 4307

Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2014

Προς Υπουργό:
-Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Παράταση κατάθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τα ιδιωτικά ΙΕΚ»

Τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι ένας κλάδος επαγγελματιών που προσφέρουν χρόνια στην ελληνική κοινωνία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Πρόκειται για επαγγελματίες που δίνουν τον δικό τους αγώνα εν μέσω της οικονομικής κρίσης για να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ιδιωτική παιδεία μέσω των αδειοδοτημένων ΙΕΚ τους, προσφέροντας ταυτόχρονα και πολλές θέσεις εργασίες σε μια σειρά από εργαζομένους, όπως εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, λογιστές.
Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης των Ιδιωτικών ΙΕΚ σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 67/26-9-14 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα έπρεπε να υποβάλλουν έως τις 15 Οκτωβρίου 2014 ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση ΙΚΑ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με άρση της άδειας λειτουργίας τους.
Ωστόσο, πολλά μέλη της Ένωσης δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις φορολογικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ εν αναμονή της ψήφισης του σχετικού νόμου για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, θα μπορούσαν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και να διασφαλίσουν τόσο τη βιωσιμότητα των εκπαιδευτηρίων τους, αλλά και να είναι συνεπείς απέναντι στις φορολογικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δημόσιο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της κατάθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τα ιδιωτικά ΙΕΚ, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να μην χάσουν την άδεια λειτουργίας τους;
-Ο-