«Αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε Δημοτικά Γυμναστήρια»

«Αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε Δημοτικά Γυμναστήρια» Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 4270/5.11.2014

Θεσσαλονίκη, 3 Νοεμβρίου 2014

Προς Υπουργό:
-Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε Δημοτικά Γυμναστήρια»

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 8 του Ν.2817/2000 αναγνωρίζεται ως εκπαιδευτική η προϋπηρεσία εργαζομένων εκπαιδευτικών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δήμων, στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής.
Ωστόσο, σε αντίστοιχη περίπτωση δεν αναγνωρίζεται ως εκπαιδευτική η προϋπηρεσία πολύτεκνου καθηγητή της φυσικής αγωγής σε Δημοτικά Γυμναστήρια, μετά από παραίτησή του και χρήση δικαιώματος διορισμού του στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22-07-2004 τ.Α') σε συνδυασμό με την 92030/Δ2 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τον διορισμό εκπαιδευτικού στο δημόσιο, ο οποίος είχε 18 χρόνια προϋπηρεσίας σε δημοτικά γυμναστήρια ως καθηγητής φυσικής αγωγής, αναγνωρίσθηκε για μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία του, χωρίς ωστόσο να αναγνωρισθεί ως εκπαιδευτική.
Η εισαγωγή μίας προτεινόμενης ρύθμισης «Η προϋπηρεσία στα δημοτικά γυμναστήρια των καθηγητών φυσικής αγωγής, που απασχολήθηκαν με την εκγύμναση ανηλίκων και ενηλίκων, με πλήρες ωράριο, αναγνωρίζεται ως δημόσια εκπαιδευτική προϋπηρεσία μετά τον διορισμό τους σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», για την αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δημοτικά γυμναστήρια καθηγητών φυσικής αγωγής θα έδινε λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ πρόκειται για μία κίνηση που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να συμπεριλάβει την παραπάνω ρύθμιση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών σε δημοτικά γυμναστήρια ως εκπαιδευτικής, μετά τον διορισμό τους στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς πρόκειται για μία ρύθμιση που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό;