«Ρύθμιση για το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ»

«Ρύθμιση για το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ» Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 4165

Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2014

Προς Υπουργό:
- Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ρύθμιση για το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ»

Μια σημαντική παράλειψη υπάρχει στο Ν.4009/2011 «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, το άρθρο 7 παράγραφος 4 του Ν.2083/1992 αναφέρει ότι, «Οι κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού υπηρετούντες μόνιμοι επίκουροι καθηγητές και λέκτορες διατηρούν τη μονιμότητά τους. Σε περίπτωση εκλογής τους σε οποιαδήποτε από τις δυο αυτές βαθμίδες σε άλλο ΑΕΙ ή παράρτημα ΑΕΙ, που έχουν την έδρα τους εκτός των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, διατηρούν επίσης τη μονιμότητά τους.»
Η προαναφερόμενη διάταξη δεν προκαλεί πρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό του κράτους. Η μη αναφορά της όμως στο Ν. 4009/2011 του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί προβλήματα στο διδακτικό προσωπικό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου, οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να διασαφηνίσει το παραπάνω σημείο, προσθέτοντας την διάταξη αυτή με αναδρομική ισχύ, εφόσον δεν προκαλείται δαπάνη στον προϋπολογισμό του κράτους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προσθέσει την παραπάνω διάταξη, όπως αυτή αναφέρεται στο άρθρο 7 παραγρ. 4 του Ν.2083/1992 με αναδρομική όμως ισχύ από την δημοσίευση του Ν. 4009/2011;