"Ολοκλήρωση εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων από το «Ελλάδα 2004» στη Θεσσαλονίκη" (22.10.2014)

"Ολοκλήρωση εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων από το «Ελλάδα 2004» στη Θεσσαλονίκη" (22.10.2014) Κύριο

Αρ. Πρωτ. 3879

Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2014

Προς Υπουργό:
-Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων από το «Ελλάδα 2004» στη Θεσσαλονίκη

Δύο μεγάλα αθλητικά έργα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που εντάχθηκαν στο «Ελλάδα 2004» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ακόμα και σήμερα δέκα χρόνια μετά, παραμένουν υπό κατασκευή.
Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης στην περιοχή Άνω Πολιτεία οι πολίτες αντικρίζουν τους τσιμεντένιους σκελετούς του υπό κατασκευή σταδίου και του κολυμβητήριου, που επρόκειτο να αποτελέσουν το κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.
Το έργο αφορούσε στην κατασκευή ενός σταδίου χωρητικότητας 5.000 θέσεων, το οποίο θα περιλάμβανε κουλουάρ στίβου υψηλών προδιαγραφών, καθώς και ένα κτίριο με γήπεδα μπάσκετ και βόλει, χώρους προπονητριών, γραφεία διοίκησης, ενώ δίπλα από το πενταόροφο αυτό κτίριο θα κατασκευαζόταν και ένα κολυμβητήριο.
Ωστόσο, από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης, οι εργασίες του έργου διήρκησαν μέχρι το 2007, όταν και εγκαταλείφθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης. Από εκείνο το σημείο έως και σήμερα το μεγάλο στοίχημα για την αναβάθμιση της αθλητικής και κοινωνικής ζωής μίας περιοχής κινδυνεύει να χαθεί οριστικά.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιο λόγο τόσα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να μη χαθεί περισσότερο πολύτιμος χρόνος;